INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 40
500 gramų
šokoladinių sausainių (pvz. Selga)
400 gramų
kondensuoto pieno, saldinto
80 gramų
sviesto
PAPUOŠIMUI:
100 gramų
šokoladinių sausainių
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Sausainius susmulkinti iki trupinių (aš smulkinau virtuviniu kombainu) ir sumaišyti su ištirpintu sviestu bei kondensuotu pienu.
2. Iš gautos masės drėgnomis rankomis formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Jeigu masė būtų per minkšta ir sunkiai formuotųsi, palaikykite ją truputį šaldytuve, ji gana greitai tvirtėja.
3. Rutuliukus apvoliokite šokoladinių sausainių trupiniuose (arba galima apvolioti kokoso drožlėse arba riešutuose arba trupintuose vafliuose) ir padėkite bent valandėlei į šaldytuvą, jog sutvirtėtų.