INGREDIENTAI
- ) 300 g Virtos
- s 1 vnt. Raudona saldžioji
- i 1 sauja Švieži
- 0,5
- s 2 valg. š. Tarkuotas
- s 2 valg. š.
- s 2 valg. š.
- 2 skiltelės
- 1 žiupsnelis
- 1 žiupsnelis
KAIP GAMINTI
- Nedideliame puodelyje užvirkite 500 ml vandens.
- Į kitą indą įpilkite šalto vandens, įdėkite ledo kubelių.
- Bazilikus (kelis lapelius palikite papuošti) suberkite į verdantį vandenį, nuplikykite, iš karto dėkite į ledo vonelę, kad greitai atvėstų, ir nusausinkite.
- Iki vienalytės masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Suberkite parmezaną, kapotus česnakus, supilkite citrinos sultis, aliejų ir dar kartą pertrinkite, kad gautumėte vientisą masę.
- Paprikas perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklytes ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Dideliame inde bolivines balandas sumaišykite su paprikomis, avinžirniais, paruoštu padažu, dar užpilkite aliejaus, pagal skonį viską pasūdykite ir pagardinkite šviežiai grūstais pipirais, suberkite likusius bazilikų lapelius ir patiekite su citrinos skiltele.
Ji24.lt